Op deze school werkt een School Zorgondersteuner.

Wat doet de School Zorgondersteuner?

De School Zorgondersteuner is beschikbaar voor ondersteuningsvragen van kinderen, ouders en leerkrachten. Ze helpt bij problemen waar meer voor nodig is dan de school zelf kan bieden.

De gesprekken of sessies voert de School Zorgondersteuner zelf uit op school of thuis. De School Zorgondersteuner is HBO geschoold en heeft ruime ervaring in het werken met kinderen.

In Hengelo vinden we het belangrijk dat u uw vragen en zorgen kunt bespr ken op plaatsen waar u al gewend bent om te komen. De school is zo’n plek. Daarom is de gemeente Hengelo gestart met een pilot met een School Zorgondersteuner. De pilot loopt tot de zomervakantie. Uw school doet aan deze pilot mee.

In het nieuws

In Hengelo wordt bezuinigd op Jeugdzorg

Het aantal kinderen en pubers dat professionele hulp zoekt, groeit. Gemeenten die deze jeugdhulp betalen, raken hierdoor steeds dieper in de rode cijfers. Een kleine 90 gemeenten hebben al een beroep gedaan op de zogeheten ‘stroppenpot’, een noodvoorziening. Daarom moeten gemeenten nu noodgedwongen bezuinigen op de zorg of op andere terreinen. Lees meer …