Yoga

In het schooljaar 2016-2017 kwamen we op het idee om kinderen ook te leren ontspannen en tot rust te komen. Dat kan door meditatie en ademhalingsoefeningen.  Tijdens de proeflessen kregen we enthousiaste reacties. De yogalessen worden – onder schooltijd – gegeven door Rebecca.

Yoga vindt zijn oorsprong in India en Pakistan en is al duizenden jaren in ontwikkeling. Het woord yoga komt uit het Sanskriet en staat voor ‘eenwording’ en ‘verbinden’; yoga draait om de eenwording van lichaam en geest.

yoga

Capoeira

Capoeira is een vechtspel met Afro-Braziliaanse wortels en wordt tegenwoordig wereldwijd beoefend. Harm Vaneker geeft de lessen – na schooltijd – in het speellokaal van de onderbouw van onze school.

Deelname aan de capoeiralessen vergroot:

• de creativiteit om met moeilijke situaties om te gaan.
  • het vermogen om voor jezelf (of een ander) op te komen.
  • het vermogen om rekening met een ander te houden.
  • de atletische vermogens.
  • discipline.
  • muzikaliteit.
  • de talenkennis, want de voertaal is Portugees.

Let wel, het is de enige vechtsport die glimlachend beoefend wordt, maar vergis je niet!

Kinderen (van 4 tot 12 jaar) kunnen trainen op maandag van 16:00-16:45 uur. Zodra de groep groot genoeg is, wordt deze opgesplitst in leeftijdsgroepen. Oudere jeugd en volwassenen (vanaf 13 jaar) trainen op vrijdag van 19:15-20:15 uur. Hieraan voorafgaande is er voor kinderen, jeugd en volwassenen een gezamenlijke ‘roda’ (capoeiraspel) op vrijdagen van 18:30-19:15 uur. De roda is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Voor informatie en aanmelding whatsappt u met Harm Vaneker op 06 83 60 30 25.