ICT is een middel

… en geen doel. De meeste kinderen vinden computers prachtig. Onze computers, iPads en Digiborden worden leerdoelgericht ingezet. Zo kunnen taal- en rekenoefeningen zowel schriftelijk als op de iPad of computer gedaan worden. Een mooie mix tussen de digitale en de analoge wereld.

Visie

Onze montessorivisie is altijd ons uitgangspunt, dus ook voor ICT. Dit betekent dat het programma/de software aantrekkelijk moet zijn en mogelijkheden moet bieden voor verdere uitdaging. Wij scharen eenvoud onder aantrekkelijk; we houden niet van te veel afleidingen in de vorm van bijvoorbeeld leuk bedoelde animaties.

In het schooljaar 2017-2018 voeren wij het online programma Junior Einstein in. Kinderen kunnen op de computer en de iPad allerlei doelgerichte oefeningen maken.

Kennis en vaardigheden van leerkrachten

Leerkrachten werken met verschillende programma’s. Dit zijn programma’s voor kinderen, maar ook administratieve programma’s. Scholing vindt binnen onze school plaats of door online cursussen.

In het schooljaar 2017-2018 voeren we Office 365 in en Junior Einstein.

Keuze en aanschaf van de software

Software wordt altijd eerst getest. Steeds meer software is alleen online of in de vorm van een app beschikbaar. Programmeren wordt al vroeg geoefend met de BeeBot. De volgende stap is Superlogo en Code.org.
IMG_2868
We maken ook gebruik van Techniekmuseum ‘t Heim waar kinderen bijvoorbeeld leren omgaan met Lego Mindstorms.

Techniek

Ons netwerk wordt beheerd door Heutink ICT (Windows). Daarnaast gebruiken we iPads (Apple), waarvan het beheer deels door de ICT-coördinator gedaan wordt.

Informatievoorziening naar ouders

Informatievoorziening gaat via deze website en via onze nieuwsbrieven. Aanvullend zetten we Twitter en Facebook in.

Gebruik van iPads

ipadinklas

Om tegemoet te komen aan de ’21st Century Skills’ gebruiken we iPads. Hiermee kunnen de kinderen flexibel leren. We gebruiken de iPads voor leerdoelgerichte, maar ook voor creatieve opdrachten. Zo heeft het duidelijk een meerwaarde voor onze school.

IMG_2863