De overgang naar het voortgezet onderwijs

OktoberHet voorlopig schooladvies (we geven een richting aan) wordt gegeven tijdens het eerste rapportagegesprek. Uw kind mag aanwezig zijn bij dit gesprek. U krijgt een overzicht van alle VO scholen in de buurt met belangrijke data (voorlichtingsavonden, open dagen).
NovemberWe bezoeken met de kinderen enkele VO scholen. VO scholen houden hun informatieavonden voor ouders. U krijgt daarover nog een brief.
JanuariDe VO scholen houden open dagen waar u met uw kind naartoe kunt gaan.
FebruariHet definitief schooladvies wordt gegeven en natuurlijk mag uw kind weer aanwezig zijn.
Maart U meldt uw kind aan op de gewenste school.
AprilAfname IEP toets (verplichte eindtoets), twee dagdelen van elk twee uur.
MeiU ontvangt een bericht van het voortgezet onderwijs over de plaatsing.

Aan het eind van het schooljaar gaan we met groep 8 naar Ameland en hebben we de afscheidsmusical. Op de afscheidsavond nemen we persoonlijk afscheid van de kinderen. We blikken terug op acht jaar Anninksschool.

IMG_5507 2

Vragen over adviseringen