Start voorleesdagen

23 januari 2020

Leescampagnes

De nationale voorleesdagen is van 23 januari tot 2 februari 2020. De campagne is gericht op kinderen van 0-6 jaar.
Het doel van de Nationale Voorleesdagen  is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een project van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting CPNB.

Moppereend, prentenboek van het jaar
Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters voor verwerking in hun spel.

Waar gaat moppereend over?
Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.