BB Andre Sequencer en studio – Carnaval

9 februari 2018

Carnaval

Op deze dag mogen de kinderen verkleed op school komen. In de klassen is een gezellig programma.

Groep 7/8 van Andre gaat naar Crea, zij hebben geen carnaval. Groep 6 van Andre wordt verdeeld onder de middenbouw (de klas waar ze vorig jaar hebben gezeten.

BB Andre (7-8) gaat naar Crea

• Doelgroep: groep 7-8
  • Waar: Oyfo, locatie Esrein 9 (voorheen CREA)
  • Onder deel van Kunst op school
  • Vertrek: 8.30 uur (start 9.00 uur) Het programma duurt 2 uur (tot 11.00 uur)

Inhoud van het programma

Onze omgeving is vol met muziek en dan met name de elektronische muziek, vooral bekend van Dj’s en games; muziek die oudere kinderen vaak aanspreekt.

In de workshop Sequencer & Studio wordt er door de docent uitleg gegeven over de functie en het ontstaan van deze muziek én gaan de kinderen in kleine groepjes zelf op computers muziek componeren.

Componeren

Dit componeren gebeurt met met een Sequencer. Sequencers zijn computerprogramma’s waarmee je muziek kan programmeren die veel herhaalt. Ook Dj’s en componisten van elektronische muziek gebruiken ze vaak.

Na een korte  introductie langs het principe van de sequencer  wordt er geluisterd naar een aantal modern klassieke composities en elektronische (game)muziek die met behulp van dergelijke programma’s zijn gemaakt. De leerlingen werken daarna een aantal (geleide) opdrachten door achter de computer. Doel hiervan is het maken van een melodie- , bas- en drumlijn die samen één geheel vormen.

Muziek Bewerken / Studio

In het tweede deel van de workshop wordt er een voorbeeld van een studioprogramma gepresenteerd. Hierbij worden een aantal standaard geluidsbewerkingen uitgelegd, die de leerlingen daarna zelf gaan gebruiken. De leerlingen werken  op de computer met een ‘geluidsbibliotheek’ en een studioprogramma. Ze gaan hiermee een soort digitaal hoorspel of soundscape monteren dat een ‘muzikaal verhaal’ vormt.

De geluidsbibliotheek wordt na afloop opgestuurd naar de school.

Meer info op Jeugdplein Hengelo